Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Stadsdirektörens e-trappmöte 10 januari 2022

Striktare coronarestriktioner igen, förberedelser inför skolstart, bränder i Nacka, kundbemötande med stjärnglans, NAV-seminarium om Nacka 50 år.

Uppdatering om coronapandemin

Victor Kilén inledde mötet med att hälsa alla välkomna tillbaka, innan han tog upp de nya skärpta restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Från och med fredag den 14 januari ska alla som har möjlighet återgå till att arbeta hemma igen. Så boka om dina möten till Teams och fortsätt följa råden, bland annat genom att hålla avstånd. Förhoppningsvis kan läget vända snart.

Stabschef Henrik Ahl tog över och kompletterade bilden. Smittspridningen ökar sedan några veckor, även i Nacka. Vi har en väldigt hög vaccinationsgrad, vilket är glädjande. I våra verksamheter är smittan låg. Det finns fall bland personalen, men läget är under kontroll i särskilda boenden och LSS-boenden. Han avslutade med uppmaningen att fortsätta hålla avstånd, tvätta eller sprita händerna och avstå från att delta i sammankomster som kan bidra till smittspridning. Fler uppdateringar kommer framöver.

Åtgärder mot smittspridning i skolorna

Helena Ekwall, chef för verksamhetsstöd skola, berättade om smittskyddsåtgärder inför att skolorna öppnar. De kommunala skolorna har hela tiden följt riktlinjerna från Fohm och det fortsätter man att göra. Skolor och förskolor ska vara öppna och alla verksamheter behöver göra vad de kan för att minska smittspridning. Det är viktigt att alla är extra noggranna nu. Det är svårt att hålla avstånd i skolan, men vi gör vad vi kan. Viktigast av allt är att barnen stannar hemma om de har symptom, och att man testar. Regler för karantän ska också följas. Om någon i familjen har covid ska hela familjen stanna hemma i sju dagar, om de inte har haft smitta de senaste sex månaderna. I skolorna fortsätter man med hämtning och lämning utomhus, minimerar externa besök, undviker att blanda grupper och att ordna stora samlingar. Man har digitala möten när det går. Man försöker också att hålla avstånd och ha utomhusverksamhet så mycket det går. Alla tar stort ansvar och det är en tuff situation för de anställda. Ledningen inom Välfärd skola följer utvecklingen och har veckovisa avstämningar med smittskyddet i Stockholmsregionen.

Bränder i Nacka

Henrik Ahl berättade att en brand inträffade under nyårsnatten i ett flerfamiljshus på Sockenvägen. Ingen blev allvarligt skadad. Kommunen har stöttat de boende som behövt det, tillsammans med polis, brandförsvar och fastighetsägare. Senare samma vecka uppstod en mindre brand på ett serviceboende. Det slutade också väl, men ska utredas.

Kundbemötande med stjärnglans - tipsa!

Kundbemötandechefen Annmarie Palm påminde om begreppet "business behaviour" som ett viktigt begrepp i vår ambition att skapa ett kundbemötande i världsklass. I begreppet ingår:

Kundbemötande, Medarbetarskap, Sjävledarskap, Demokrati, Inkludering, Likabehandling, Etik och moral, Vett och etikett, samt sammanfattningsvis: Respekt i alla våra mellanmänskliga relationer. Detta kan tyckas självklart, men fungerar inte överalllt, inte ens i Nacka. Hon fortsatte:

- Vi har väldigt många medarbetare som är riktigt bra på ett gott bemötande och jag tycker det är viktigt att lyfta fram positiva exempel. Under våren vill jag göra det och kommer att bjuda in till träffar för att visa på medarbetare som verkligen har ett högt medvetande om vikten av ett gott bemötande. Maila gärna förslag på personer du tycker bör lyftas fram som en inspiration för oss andra - sådana som har stjärnglans - till annmarie.palm@nacka.se. Förhoppningsvis ska det ge oss alla energi och kraft att skapa ett kundbemötande i världsklass. Håll koll under våren så kommer du att få se exempel på bemötande med stjärnglans!

NAV-seminarium om Nacka på torsdag morgon

Nu på torsdag hålls ett seminarium om Nackas dåtid, nutid och framtid, organiserat av NAV Sweden, där Nackas nuvarande och förra ordförande för kommunstyrelsen, Mats Gerdau och Erik Langby, tillsammans med tidigare stadsdirektörerna Mona Boström, Lennart Jonasson och Lena Dahlstedt, samt nuvarande stadsdirektör Victor Kilén. Samtalet sänds på Youtube på torsdag 13 januari, med starttid klockan 8.30. Titta gärna in via din dator! Registrera dig här för att få en länk till seminariet

Sidan uppdaterades: