Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Stadsdirektörens e-trappmöte 6 september

Pengar till Boo Folkets Hus och flera viktiga beslut om stadsutveckling i kommunstyrelsen och stadsutvecklingsutskottet den här veckan, stabilt läge i coronapandemin, WE+ och nytt erbjudande om förmånscyklar kommer i september, nya digitala tjänster, trygghet och säkerhet på KLG.

Kommunstyrelsen måndag 6 september och KSSU tisdag 7 september

Dagens möte inleddes med att kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius berättade om ett kommande beslut i kommunstyrelsen i dag: Boo Folkets Hus ska få ett bidrag till en ny byggnad som ska ersätta den som brann ner förra året. I helgen togs ett första spadtag för det nya huset i Orminge centrum. Kommunen föreslås ge 2,4 miljoner kronor. Ytterligare pengar kommer från staten, genom Boverket, och från Boo Folkets Hus egna medel. Boo Folkets hus är ett av fyra kulturhus i Nacka, med fantastisk verksamhet för alla åldrar, och de driver även en av kommunens fritidsgårdar.

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm tog upp två kommande ärenden i kommunstyrelsen: Centrala Nackas första naturbana markanvisningstävling ska utlysas, samt att det kommer ett nytt inriktningsbeslut för detaljplanen Idrottshallar vid Ektorpsväven. Detaljplanen återgår till att endast gälla tennis- och padelhall.

Här finns alla handlingar till kommunstyrelsen 6 september

Stadsutvecklingsutskottet väntas i morgon fatta beslut om direktiv till en ny utredning som ska ge förslag på annan placering av ishallarna.

Där väntas även ett genomförandebeslut för Nacka Strand DP4 med 350 bostäder och 6 000 kvadratmeter för verksamheter.

Det finns också förslag på revidering av Markprogrammet, som ger inriktningen på den strategiska markanvädningen i Nacka kommun. Det blir nya principer för beräkning av exploateringsersättning på västra Sicklaön med justerade ersättnigsnivåer och ändrade fördelningsområden. Målet är att programmet ska bli tydligare, flexiblare och mer affärsmässigt.

Här finns handlingarna till KSSU 7 september

Läget i Coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman konstaterade att läget är fortsatt stabilt, med en viss ökning av antalet patienter på sjukhusen. Det finns ett tydligt samband som visar att de som behöver vård oftast inte är vaccinerade. Därför kvarstår uppmaningen att vaccinera sig, särskilt för de yngre. Sjukfrånvaron i skolan och inom vård och omsorg är ganska hög. Det är inte nödvändigtvis coronavirus, utan många är helt enkelt förkylda. Råden vid symptom gäller fortfarande: Stanna hemma, testa dig och var kvar hemma tills du är frisk. Fortsätt jobba på distans om du kan.

We+ och nytt förmånscykelerbjudande

Personaldirektör Elisabeth Carle presenterade höstens satsning med appen We+, som vänder sig till alla anställda. Vi delar in oss i lag och peppar varandra till mer träning och mer motion i vardagen. Se till att bjuda med alla, även nyanställda kolleger! All information finns i det mail som kom ut i dag, men ska även gå att hitta på medarbetarsidorna på nacka.se inom kort. Utmaningen startar 21 september och pågår till 1 november. Vi hoppas på hög aktivitet! Läs mer om höstens aktivitet här

Ett nytt erbjudande om förmånscykel och andra förmånsprodukter kommer också snart Det komemr att vara tillgängligt på webben omkring den 21 september. Sen 27 september blir det visning och provcykling av cyklarna. Mer info kommer på webben via Ecochange.

Nya digitala tjänster: betyg och maskering av dokument

Helena Lindahl som är e-arkivarie berättade om en ny e-tjänst för betygsutlämning som gäller alla gymnasieskolor i Nacka kommun. Alla elever som har fått slutbetyg från en gymnasieskola i Nacka - kommunal eller friskola - tidigast 2011 kan begära ut det genom den nya e-tjänsten. Här finns e-tjänsten för slutbetyg från gymnasiet

Hon berättade också om det nya maskeringsverktyget DocuMasker, som kan användas för att maskera känsliga uppgifter eller personuppgifter i dokument som ska lämnas ut. Verktyget är kostnadsfritt och finns tillgängligt för alla medarbetare på den här sidan: nacka.se/medarbetare/system

Trygghet och säkerhet på KLG

Koncernledningen kommer att diskutera trygghet och säkerhet med anledning av flera händelser i Nacka på senaste tiden. Alla Nackabor ska kunna känna att de kan gå ut om kvällarna och röra sig i hela kommunen och vårt närområde. Mer information kommer om vad som beslutas.

Nästa trappmöte är om två veckor. Alla tillönskas en trevlig vecka!

Sidan uppdaterades: