Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Stadsdirektörens e-trappmöte 30 augusti

Uppdatering om Coronapandemin, Nya utmärkelser för pedagoger lanseras 1 september, Engin Ceylan ny chef för kansli- och juridikenheten, Agata Wehlin belönas för särskilda insatser, Utnyttja sommargåvan senast tisdag 31 augusti, Kommunkompass och uppföljning på KLG

Läget i coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman inledde mötet med en uppdatering av läget i pandemin. Han citerade Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm: "Corona är här för att stanna". Sjukdomen kommer inte att försvinna, men blir mer som en av de andra återkommande säsongsinfluensorna. Deltavarianten har lett till fler fall, men nu har vi kanske nått en platå. Fortfarande gäller råden: Arbeta på distans, håll avstånd och stanna hemma om du har symptom.

Fler och fler har börjat komma tillbaka till stadshuset. Vi kommer att få ett nytt läge där vissa är på plats och andra inte kan vara det, och då måste vi bli bättre på att jobba med hybridmöten.

Håll i och håll ut, så kan vi förhoppningsvis betrakta pandemin som något vi lever med, men kan hantera.

Ny utmärkelse till lärare och pedagoger

Utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör Susanne Nord berättade att Nacka kommun lanserar ett nytt pris den 1 september, som ska uppmärksamma och hylla inspirerande pedagoger i hela utbildningssystemet, från förskola och uppåt, och både kommunala och fristående skolor. Priset ska delas ut årligen, med start i år.

Syftet är att uppmuntra och motivera kolleger i deras arbete inom områden som är viktiga ur samhälls- och kvalitetsperspektiv. Nackaborna ska få nominera sina kandidater och det blir en medborgarstyrd omröstning som ska utse sex pristagare i tre kategorier: Årets lärspridare, Årets lärinnovatör och Årets lärteam.

Två teman är i fokus: Det första är Digitalisering - pedagoger som utvecklat medtoder för distansundervisning, digitala arbetssätt eller digitala verktyg för dokumentation eller föräldrasamverkan. Det andra är Rörelse: Pedagoger som arbetat med med olika metoder för att främja barns och ungdomars fysiska aktivitet.

Nomineringsprocessen startar på nacka.se den 1 september. Den 18 oktober - 8 november kommer Nackaborna att kunna rösta på kandidaterna. Prissumman är 25 000 kronor och det går bra att nominera kandidater inom alla delar av utbildningssystemet, från förskolan upp till och med utbildningsaktörer inom vuxenutbildning som är verksamma i Nacka.

Engin Ceylan ny chef för juridik- och kanslienheten

Stadsjurist Sidrah Shaider berättade om den nya organisation som Victor Kilén beslutat om den 1 juni; då bildades juridik- och kanslistaben, som ansvarar för alla juridiska frågor. Staben har även ett sammanhållet ansvar för beredningen av ärenden till kommunstyrelsen och dess utskott, och lämnade över ordet till den nya kanslichefen Engin Ceylan. Han har tidigare arbetat som kommunjurist i Nacka i nästan sju år, i två omgångar, med mellanspel i Västerås och Tyresö.

Kansliet ska utveckla den samlade ärendehaneringen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Ett viktigt syfte med den nya organisationen är att upppnå ännu högre kvalitet och effektivitet i ärendeberedningen. Kansliet ska tillhandahålla juridiskt stöd till organisanionens samtliga nämnder, samt svara för den samlade hanteringen av externa remisser och motioner som bereds av kommunstyrelsen. Engin Ceylan sade att han tar sig an uppdraget med ödmjukhet och entusiasm och att han gillar ordning och reda och ser fram emot att uppnå detta.

Utmärkelse för särskilda insatser till Agata Wehlin

Victor Kilén har beslutat att belöna Agata Wehlin, dagvatteningenjör på enheten för bygg och anläggning, för extraordinära insatser. Hon belönas med 20 000 kronor för sitt arbete, som lett till att Nacka kommun de senaste tre åren beviljats bidrag på närmare 60 miljoner kronor till att bygga regnbäddar och nödvändiga dagvatten- och skyfallslösningar. Initiativet till att belöna Agata Wehlin kom från Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman och enhetschef Peter Skogberg.

Sista dag att utnyttja sommargåvan är tisdag den 31 augusti

Personaldirektör Elisabeth Carle påminner om att tisdag den 31 augusti är sista dag för att ladda ner sommargåvan på 500 kronor. Logga in på ditt konto på Wellnet och välj hos vilket Nackaföretag du vill kunna utnyttja din gåva.

Kommunledning i eftermiddag

KLG ska diskutera hur vi kan utveckla kommunkompassen och uppföljningar av våra verksamheter. Mer ordning och reda i uppföljnignarna har efterfrågats från den politiska ledningen och den processen ska utvecklas.

Sidan uppdaterades: