Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Stadsdirektörens e-trappmöte 16 augusti

Fyra nya skolor öppnar i Nacka, fortsätt ökad smittspridning i Stockholmsregionen och beslut om en naturban markanvisningstävling i Centrala Nacka. Det var några av punkterna på höstens första e-trappmöte.

Stadsutveckling

En naturban markanvisningstävling är ett av ärendena på morgondagens KSSU. Tävlingen handlar om att hitta en ambitiös byggaktör som vill utveckla ett parkkvarter i Centrala Nacka. De inkommande bidragen kommer inte bara att utvärderas utifrån pris utan även hur det naturbana konceptet genomsyrar förslaget.

Dessutom fattas två inriktningsbeslut på KSSU. Den ena berör planarbetet för idrottshallar på Ektorpsvägen. Enligt förslag till beslut så färdigställs detaljplanen utan de planerade ishallarna på området och en ny plats för ishallar kommer att utredas. Det andra inriktningsbeslutet handlar om en fast plats för en kretsloppscentral i Boo. Den föreslagna platsen ligger väster om den nuvarande temporära platsen i Boo.

Coronarapportering: fortsatt ökad smittspridning i Stockholm

Det är fortfarande en viss ökning av smittade i Region Stockholm, framför allt inom åldersgrupperna 10 - 19 år och 20 - 29 år. Det är den så kallade deltavarianten som står för största delen av smittspridningen. Inom sjukvården är det emellertid ett förhållandevis lugnt läge. Inom Stockholmsregionen har 73 procent av medborgarna fått minst en dos vaccin.

Det är viktigt att komma ihåg att restriktionerna fortfarande gäller. Arbeta hemma om det är möjligt, håll dig hemma vid symptom och undvik trängsel. Om du fortfarande inte är vaccinerad så gör gärna det.

Start på höstterminen och fyra nya skolor i Nacka

Den här veckan inleds höstterminen för både grund- och gymnasieskola. Nu är det närundervisning som är aktuellt, och skolorna arbetar för att undvika stora samlingar. Utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör Susanne Nord och Välfärd skolas produktionsdirektör Einar Fransson hälsar elever, skolor och skolpersonal välkomna tillbaka till det nya läsåret.

Dessutom välkomnas fyra nya skolor i Nacka: Victor Rydbergs skola i Fisksätra, Jensens grundskola i Sickla, Sigfridsborgsskolan i Älta och nya Boo gårds skola i Boo.

Den 17 augusti invigs Boo gårds skola av Mats Gerdau och Monica Brohede Tellström. Den nya skolan tar emot elever från förskoleklass till årskurs 9.

En del av Stadshusets parkering blir busshållplats

Nu flyttas den tillfälliga hållplatsen för buss 402 från Griffelvägen till den nedre Stadshusparkeringen.

Syftet är att underlätta för trafiken under de pågående arbetena vid Centrala Nacka, bland annat förden nya tunnelbanestationen. Detta medför att 40 parkeringsplatser försvinner vid den nedre delen Stadshuset. Istället har 10 extra parkeringsplatser har lagts till i den övre delen av parkeringen, och ytterligare några vid fotbollsplanen.

Den tillfälliga hållplatsen vid Stadshuset blir både hållplats och en vändslinga för bussen.

Kommunledningsgruppen sammanträder

Idag sammanträder kommunledningsgruppen. På agendan står bland annat diskussion om det "nya normala" i pandemins kölvatten. Hur ska kommunen förhålla sig till det? En förbättring som redan har införts är att sammanträdesrummen i Stadshuset har fått en förbättrad digital utrusning för att ge bättre möjligheter att genomföra så kallade hybridmöten.

Sidan uppdaterades: