Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Stadsdirektörens e-trappmöte

Läget i coronapandemin, kultur- och fritidsaktiviteter öppnar igen, nacka.se se fick toppbetyg av Webperf, Samhällsgalan i morgon, näringslivsutveckling på KLG-mötet.

Läget i coronapandemin

Victor Kilén hälsade välkomna tillbaka efter långhelgen och lämnade över ordet till Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman. Denne påminde om att smittspridningen fortfarande är hög och upprepade aktuell information från regionens smittskyddsläkare: Även de som är vaccinerade ska fortsätta hålla avstånd och använda munskydd i kollektivtrafiken, samt arbeta på distans om de kan. Dessutom ska alla fortsätta att endast umgås med med personer i sin egen sociala bubbla i ytterligare några veckor.

Fritidsverksamheter öppnar igen

Från i dag, den 17 maj, börjar kommunen försiktigt åter öppna sina kultur- och fritidsverksamheter, som varit stängda sedan i december förra året. Fritidsgårdarna har hållit i gång med digital verksamhet, och det kommer man att fortsätta med, men öppnar nu även för besök i begränsat antal. Även Dieselverkstaden öppnar konsthallen, hembygdsmuseet och arkivet, med begränsat antal besökare. Biblioteken utökar sina öppettider. Idrottsanläggningarna öppnar nu för bokning även för utövare födda före 2002. Simhallen planerar för ett öppnande, som sker successivt från måndag den 31 maj. Mer konkret information kommer att publiceras på nacka.se

Toppranking för nacka.se av Webperf

Webbplatsen nacka.se har rankats som den tionde bästa kommunala webbplatsen under maj månad, enligt Webperf, berättade kommunikationsenhetens chef Anna Trygg. Webperf testar offentliga webbplatser utifrån kriterier som tillgänglighet, webbstandard och användbarhet. Läs mer om rankingen på webperfs egen webbplats.

Samhällsgalan 18 maj

I morgon ordnar tidningen Dagens Samhälle sin årliga Samhällsgala, där Nacka åter är nominerat som en av årets superkommuner. Victor Kilén och Mats Gerdau kommer att vara med (digitalt) och följa resultatet. Här kan du läsa om alla nominerade till Årets superkommun

Näringslivsutveckling på agendan för KLG

I eftermiddag diskuterar kommunledningen näringslivsutveckling, som är en av Victor Kiléns prioriterade frågor.

Sidan uppdaterades: