Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Den här veckan har återigen till stor del präglats av coronapandemin och den snabbt ökande smittspridningen i Stockholmsregionen och inte minst i Nacka. Vi har på uppmaning av smittskyddsläkaren stängt ett antal skolor i kommunen, där både elever och medarbetare har insjuknat i covid-19 och där undervisningen nu sker på distans.

Läget är mycket allvarligt och jag vill uppmana alla att bidra till att minska smittspridningen genom att hålla avstånd, bara umgås med sina närmaste, undvika kollektivtrafiken när det går och när det är möjligt arbeta på distans. De som måste arbeta på plats behöver göra sitt yttersta för att hålla avstånd, undvika gemensamma luncher, fikastunder och liknande. Varje klokt beslut av dig gör skillnad!

Jag vill också påminna om att de som reser utomlands på sportlovet ska stanna hemma första veckan efter hemkomst. Hjälps vi åt och följer de förstärkta rekommendationerna har vi fortfarande möjlighet att bryta smittkedjorna och trycka tillbaka spridningen. Här finns mer information om de förstärkta rekommendationerna.

Nästa vecka är det sportlov och även sportlovsaktiviteterna för barn och unga är anpassade för att vara så smittsäkra som möjligt för att hejda smittspridningen bland de yngre Nackaborna. Det är viktigt att känna till att första veckan efter lovet genomför högstadiet och gymnasiet all undervisning på distans.

Vad som är hoppfullt är att vi ser att vaccinationerna börjar ge effekt, vi har inga smittade på särskilda boende för äldre och man får börja ta emot besök och äntligen umgås med sina nära och kära igen. En smittsäker aktivitet som jag planerar att ägna mig åt i helgen är att vara utomhus i naturen, promenera i skogen och njuta av den tidiga vårsolen. Jag vill passa på att både röra mig och vila efter en intensiv jobbvecka.

Stort tack till alla som kämpar på i våra verksamheter som är pressade av pandemin! Nu hjälps vi åt och orkar lite till och hoppas att det vänder och blir bättre snart!

Trevlig helt och trevligt sportlov till er som är lediga!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: