Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Tack för ännu en bra vecka! Jag är så stolt och glad över att mätning efter mätning visar att vi tillsammans gör ett riktigt bra jobb. I veckan fick vi rapporten från Rådet för kommunala analyser, RKA, som visar att Nacka är en av Sveriges fem mest effektiva kommuner. Det är en bekräftelse på att vi tillsammans lyckas väldigt väl när vi strävar mot målet Maximalt värde för skattepengarna. Jag vill verkligen att ni ska känna er lika stolta som jag gör över det arbete vi gör tillsammans! Här kan du läsa om rapporten.

Även kundenkäten som skickats till alla elever vid kulturskolan visar på exceptionellt goda resultat med hög kundnöjdhet, glädje och engagemang. Detta trots att en del av undervisningen genomförts på distans. Läs mer om de fina resultaten här.

Vad som också är väldigt positivt är att vi från och med måndag tar bort avrådan från besök på särskilda boenden för äldre i kommunen. Alla kunder är vaccinerade och vi har idag ingen smittspridning. Det är dock fortsatt viktigt att genomföra besöken på ett smittsäkert sätt.

Vi är i ett skört läge när det gäller pandemin. Nacka är en av de kommuner i regionen där smittspridningen ökar mest. Så nu gäller det att vi håller ut, håller avstånd och fortsätter att bara umgås med våra närmaste. Risken är att vi är på väg in i en tredje våg och enda sättet att hejda, eller bromsa det, är att vi alla tar ansvar. En del i detta är att de medarbetare och chefer som kan arbeta på distans ska fortsätta att göra det, en annan del är att de som åker utomlands ska testa sig för covid vid hemkomst och därefter stanna hemma från arbetet i sju dagar. Här finns mer information om vad som gäller.

Som jag berättat tidigare kommer jag att gå i pension efter påsk, då Victor Kilén tillträder som stadsdirektör. Det blir ett annat liv med andra perspektiv och prioriteringar för mig. Det känns så klart spännande, men det känns framför allt bra att lämna över ledarskapet till Victor som är en erfaren och driven chef. Fram till dess tänker jag köra in i kaklet, vi har fortfarande mycket att uträtta tillsammans!

Trevlig helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: