Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Så har ännu en vintervecka passerat. Det allra bästa den här veckan är att alla kunder på särskilda boenden för äldre i kommunen har fått sin andra vaccindos och därmed är färdigvaccinerade. Det känns också oerhört bra att samtidigt kunna konstatera att vi just nu inte har någon som är sjuk i covid-19 på boendena. En stor lättnad för både medarbetare, kunder och anhöriga! Från och med i måndags är kultur- och fritidsverksamheterna öppna för unga födda 2002 och senare, vilket också känns positivt och hoppfullt.

Även vaccinationerna av vård- och omsorgspersonal i kommunen flyter på bra. Vi planerar för att öppna upp stadshuset igen den 23 februari, för skynda på processen och vid ytterligare ett tillfälle lite längre fram i mars. Jag återkommer med mer information om hur det går till och det kommer även finnas på nacka.se.

Som ni säkert har sett i media har det framkommit att några anställda inom kommunen, som inte tillhör prioritetsgrupp ett, har fått vaccin. Det är allvarligt och oacceptabelt och jag är förstås bekymrad över att det har hänt. Det är viktigt att vaccination av personal går rätt till och att vi följer myndigheternas och regionens riktlinjer. För mig är det självklart att de som behöver vaccinet mest ska få det först enligt den prioritetsordning som gäller. Samtidigt vill jag säga att jag har fullt förtroende för de chefer och medarbetare det gäller, de gör ett mycket bra jobb med hela verksamheten under denna svåra pandemi. För att förstå vad som har hänt, varför och hur det kunde hända har vi tillsatt en extern utredning som ska snabbutreda frågan. Det finns kort information om utredningen här.

Den här veckan har vi haft hälsovecka för alla anställda i kommunen. Här hittar du inspirationsartiklar och kan anmäla dig till lärorika föreläsningar.

Vill du ha mer träningspepp i vår när vi går mot ljusare tider? Gör som jag och anmäl dig till We+ här.

Helgen ser ut att bjuda på sol, snö och kyla, så det blir härligt att kunna komma ut och njuta. Jag vill påminna om att isarna på våra vikar och sjöar ser inbjudande ut, men de är inte tillräckligt tjocka för att vara på. Där jag bor på Ingarö var det ett rådjur som gick genom isen i natt och fastnade, så var försiktigt med att ge dig ut på isen. Här kan du läsa om israpporterna.

Ha en trevlig helg och en fin alla hjärtans dag på söndag!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: