Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Veckan inleddes med att vi uppmärksammade att det är 50 år sedan Nacka kommun bildades genom att smycka vinterkvällen med marschaller på olika platser i hela Nacka. Firandet kommer att pågå hela året, tillsammans med förenings-, kulturliv och Nackabor. Läs gärna mer om 50-års firandet.

Under veckan har vi försiktigt börjat öppna upp idrottshallar för inomhusträning för barn och unga födda 2005 och senare, ett pågående arbete där de handlar om att kunna öppna under smittsäkra former. Samma sak gäller för bibliotek, kulturhus och fritidsgårdar. Vi ser en minskad smittspridning i samhället och också ett minskat antal covid-sjuka på sjukhus, vilket är oerhört positivt och efterlängtat, men jag vill understryka att faran långt ifrån är över och att vi måste fortsätta att ta ansvar, hålla avstånd, vara försiktiga och skydda oss själva och varandra.

Från kommunens sida öppnar vi stadshuset i dag för att genomföra vaccination av personal inom vård och omsorg. Detta för att skydda såväl medarbetare som kunder och vårdtagare från att bli sjuka och för att skynda på processen med vaccinationer. Läs mer om vad som görs för vaccinationerna! På 1177.se finns samlad information om hur vaccineringen i Stockholms län går till.

Innan vi går på helg vill jag tipsa om att vi tillsammans kan kicka igång 2021 med en träningssatsning! Anmäl dig tillsammans med dina kollegor till We+ för att komma igång med, eller få lite extra energi i, din träning. Ett jätteroligt sätt att träna tillsammans, att peppa varandra och, om man vill, jämföra sina resultat med sig själv eller med andra. Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Slutligen vill jag önska alla en trevlig helg, oavsett om ni jobbar eller är lediga! Passa på att njuta av snö och vinter om ni gillar det!

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: