Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka kommun undertecknar nationella ”Handslaget för digitalisering”

Nacka kommun har undertecknat ett initiativ för digitalisering som ska hjälpa alla Sveriges kommuner och SKR att öka digitaliseringstakten − tillsammans. Även om vi i Nacka redan kommit långt i vår egen digitalisering, så är det viktigt att både delta i och bidra till vår gemensamma utveckling.

Mycket verkstad under ministerbesök

Det blev mycket verkstad när civilminister Erik Slottner och hans finska kollega Anna-Kaisa Ikonen idag besökte Nacka kommun för att lära mer om kommunens digitaliseringsarbete. Ministrarna träffade politiker och direktörer men även socialsekreterare och bygglovsrådgivare, som på plats visade hur de jobbar med både AI och robotisering för att kunna ge bästa service till Nackaborna. Möjlighet gavs för ministrarna att själva prova på, något som ledde till många givande samtal på plats.

Automationsföretag: Delta i vår RFI

Driver du företag inom automationsbranschen? Delta gärna i vår RFI, marknadsundersökning, där vi samlar in svar från företag som kan hjälpa oss att ta våra projekt till nästa nivå. En RFI genomförs som tidig leverantörsdialog inför en upphandling som i detta fall planeras genomföras inför 2025.

Kommunens digitala mognad ökar - men utmaningar finns

Resultatet av årets mätning av Nacka kommuns egen digitala mognad - en ökning på 4,6% - visar på en fortsatt positiv utveckling. Bättre styrning och effektivitet genom objektförvaltningen och uppskalning av digitala initiativ ger positiv effekt. Men utmaningar finns, inte minst ekonomiska, för att kunna realisera en riktigt effektiv förvaltning och möta förväntningarna på service som Nackaborna har på oss.

Seminarium: Datastrategi möjliggör innovation

Hur motsägelsefullt det än kan låta, så ger ny teknik oss möjlighet att både bli mer kreativa, utveckla nya förmågor och att själva innovera, alltså skapa helt nytt - utan att vi först måste lära oss mer om teknik.

Visar 5 av 25 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: