Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Uppdatering av Nackas VPN-anslutning kommer att ske den 27:e maj

För att öka säkerheten kring åtkomst till Nacka kommuns nät och centrala resurser ändras den 27:e maj Nackas VPN-anslutning till en certifikatbaserad.

Varför gör vi detta?

Genom certifikatbaserad VPN-anslutning får vi en ökad kontroll över vem och vilka enheter som ansluter till Nackas IT-system över VPN och minskar därmed risken för obehöriga dataintrång, virusspridning och säkerhetshål.

Vilka påverkas av detta och vad behöver man göra?

Datorer som idag hanteras av Nacka kommun har idag redan den nya VPN-anslutningen installerad och behöver inte göra något.

Datorer och enheter som inte hanteras av Nacka kommun, där VPN anslutningen konfigurerats manuellt, kommer efter den 27:e maj inte längre kunna ansluta till Nackas centrala IT-system över VPN.
Dessa enheter behöver bli hanterade för att kunna erhålla de nya VPN-inställningarna och behöver kontakta Kundserviceenheten på service@nacka.se alt. 9250. Detta bör göras så snart som möjligt för att säkerställa att det hinner bli gjort innan 27:e maj.

För iOS enheter (iPhones, iPads etc.) och Android enheter finns det idag inget stöd för att kunna ansluta med certifikatbaserad VPN.

För mer information om anslutning via VPN se: https://www.nacka.se/medarbetare/system/vpn/

Sidan uppdaterades: