Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Kommun & politik

Stadsutvecklingsdirektören avslutar sin anställning

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm kommer att avsluta sitt uppdrag i Nacka kommun med sista arbetsdag den 31 augusti.

Granskning av två stadsutvecklingsprojekt är klar

Rapporten från den oberoende granskningen av parkerna vid stadshuset och Kyrkviken som beställdes av stadsdirektör Victor Kilén visar att det finns brister i ekonomisk uppföljning, riktlinjer och ansvarsfördelning. Skälet till granskningen var att kostnaderna ökat väsentligt utan att detta flaggats enligt kommunens rutiner.

Nacka på tredjeplats i Årets Superkommun 2024

Nacka var en av de nominerade till Årets Superkommun. Superkommerna har bäst utveckling historiskt och står bäst rustade inför framtiden enligt Dagens Samhälles rankning. Rankningen är gjord utifrån 146 mätpunkter fördelade på 17 kategorier.

Nacka kommun publicerar krisbroschyr

Nu finns broschyren Om krisen kommer till Nacka – var förberedd! digitalt och för nedladdning på nacka.se. Innehållet är ett stöd till alla i Nacka som vill bli bättre på krisberedskap och ger viktig information om vad som gäller lokalt vid en samhällskris. Broschyren är en del av kommunens satsning för att vi tillsammans ska vara så förberedda som möjligt om det uppstår en allvarlig samhällskris i Nacka.

Stark ekonomi trots konjunktur och inflation

På grund av konjunktur och inflation har kommunen sålt mindre mark, haft lägre intäkter från exploateringsmark och haft högre pensionskostnader. Med anledning av dessa jämförelsestörande poster visar bokslutet för januari-april ett sämre resultat än vad kommunfullmäktige budgeterat för. Trots detta visar nämnderna sammantaget ett överskott och att kommunens ekonomi är stark.

Visar 5 av 78 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: