Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi upplever just nu stora driftstörningar i telefonin. Felsökning pågår.

Läs mer...

Underrättelse om granskning

Detaljplan för förtätning av Kummelbergets verksamhetsområde, fastigheten Skarpnäs 5:2 m.fl. i Boo, Nacka kommun

En ny detaljplan tas nu fram för Kummelbergets verksamhetsområde, fastigheten Skarpnäs 5:2 m.fl..

Förslaget till detaljplan var under perioden 28 november 2023 till och med 15 januari 2024 ute på samråd. Ni ges nu återigen möjlighet att lämna synpunkter på förslaget under detaljplanens granskningstid.

Detaljplanen syftar till att möjliggöra för flertalet verksamheter att expandera genom förtätning inom befintligt verksamhetsområde. Det innebär utökade byggrätter genom att tillämpa högsta tillåtna nockhöjd istället för byggnadshöjd, vilket betyder en möjlig påbyggnad i 1-2 våningar. Två mindre ytor för verksamheter kan tillskapas inom området genom att omvandla naturmark till kvartersmark. Liksom tidigare möjliggörs för Tillfällig vistelse (hotell) på fastigheten Skarpnäs 7:1 samt Restaurang på fastigheten Skarpnäs 9:1. Användningen avseende verksamheter har betecknats med Z, och innebär verksamheter med en begränsad omgivningspåverkan.

I Kummelbergets verksamhetsområde pågår två parallella detaljplanearbeten; Kummelberget utvidgning (KFKS 2019-00060) och Kummelberget förtätning (KFKS 2023-00206).

Detaljplaneförslaget om Kummelbergets utvidgning har tidigare varit ute på samråd 8 februari 2022 till och med 22 mars 2022. Det pågår ett arbete med att bearbeta planförslaget och ta fram kompletterande utredningar. Den aktuella inbjudan berör enbart Kummelbergets förtätning.

Avsikten med kommande granskningstid är att få in synpunkter på rubricerad detaljplan (KFKS 2023-00206).

Planförslaget är förenligt med intentionerna i översiktsplanen. Kommunens bedömning är att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan.

Granskningstid

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden har beslutat att sända rubricerat planförslag på granskning. Under tiden 23 augusti 2024 till och med 23 september 2024 finns planförslaget utställt för granskning.

Planhandlingar

Detaljplaneförslaget med tillhörande handlingar finns att läsa i sin helhet på Nacka kommuns webbsida: https://www.nacka.se/kummelberget-fortatning

Utställningslokaler

Detaljplaneförslaget finns tillgängligt för granskning i Nacka kommuns utställningshall i Nacka stadshus, Granitvägen 15, Nacka. Utställningshallen är öppen under stadshusets öppettider.

Planhandlingarna finns även tillgängliga på biblioteken i Orminge och Nacka Forum, under bibliotekens öppettider.

Upplysningar

Eventuella frågor om planförslaget kan ställas till planarkitekt Alexander Erixson, telefon 070- 4317735, e-post: alexander.erixson@nacka.se

Synpunkter

Synpunkter på planförslaget lämnas till: registrator.plan@nacka.se, skriv KFKS 2023-00206 i ämnesraden.

eller till:

Nacka kommun
Planenheten KFKS 2023-00206
131 81 Nacka

Eventuella synpunkter ska skriftligen ha kommit in senast den 23 september 2024. Den som inte framfört synpunkter på planförslaget senast under granskningstiden kan förlora rätten att senare överklaga beslut att anta detaljplanen.

Insända synpunkter blir offentliga handlingar. Personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR, se www.nacka.se/personuppgifter-planering

Så fungerar detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen består av flera olika skeden, se www.nacka.se/stadsbyggande. Detaljplanen är nu i granskningsskedet som är det andra skedet där du som berörd har möjlighet att tycka till.

Planenheten
Alexander Erixson, Planarkitekt

Sidan uppdaterades: