Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kungörelse om naturreservat Ryssbergen

Med anledning av att detaljplan för Ryssbergen har vunnit laga kraft, börjar beslut om naturreservat Ryssbergen gälla som Nacka kommun beslutade om den 21 februari 2022, med stöd av 7 kap. 4 § miljöbalken, enligt förslag till föreskrifter, avgränsning och skötselplan daterad den 11 januari 2022. Reservatet omfattar del av fastigheterna Sicklaön 13:2 (PEFAB), Sicklaön 13:3 (Nacka Mark Exploatering Kb) och Sicklaön 39:1 (Nacka Mark Exploatering KB genom Ryssbacken Förvaltning Hb).

C- föreskrifterna gäller omedelbart och övriga föreskrifter för naturreservatet gäller från och med den 28 april 2023.

Naturreservatet omfattar 13,6 hektar och är beläget på norra Sicklaön, söder om Kvarnholmen och cirka 1,5 km väster om Nyckelvikens naturreservat.

Syftet med Ryssbergens naturreservat är att bevara biologisk mångfald och värdefulla naturmiljöer. Områdets hällmarkstallskogar, bergbranter med gamla tallar samt lövdominerade skogspartier med hassel, ek och grova aspar ska bevaras. Syftet är också att inom ramen för bevarande av biologisk mångfald och naturmiljöer tillgodose behovet av ett tätortsnära naturområde för rekreation och friluftsliv.

Föreskrifter, avgränsning och skötselplan finns tillgängliga på kommunens webbplats: nacka.se/ryssbergens-naturreservat

Sidan uppdaterades: