Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ansökan öppen för yrkesinriktad utbildning på komvux

Nu är det dags att söka till de yrkesinriktade gymnasiala programmen på komvux. Nytt inför kursstart i januari 2025 är att Nacka kommun har ett gemensamt utbud med Stockholms stad och Värmdö kommun som gör det enklare för dig som Nackabo att söka i alla tre kommuner.

Från 9 oktober är ansökan öppen till yrkesinriktade vuxenutbildningar som startar under våren 2025. Utbudet av olika yrkesutbildningar på komvux är stort och efter utbildningen är det möjligt att söka jobb inom utbildningens område, till exempel inom vård och omsorg eller hotell och turism, eller söka lärlingsplats som exempelvis bagare, frisörer eller elektriker.

Fritt sök underlättar

Att Nacka kommun från och med 2025 erbjuder ett gemensamt utbud inom yrkesutbildning på gymnasial nivå med Stockholms stad och Värmdö kommun gör det enklare för elever att söka inom de tre kommunerna.

– Även tidigare har elever kunnat välja yrkesutbildningar på andra platser än i sin hemkommun men med fritt sök inom våra tre närliggande kommuner blir ansökningsprocessen enklare. Genom en vanlig digital ansökan utan extra pappersarbete kan Nackabor nu hitta sin yrkesutbildning på fler platser i närheten, säger Jen Holmberg, skolchef och rektor för Nacka vuxenutbildning.

All yrkesinriktad utbildning på komvux ger både gymnasiebetyg och erfarenhet av yrkesområdet genom praktik.

Läs mer om yrkesinriktad vuxenutbildning här

Planeringsstöd för komvuxstudier hittar du här

Sidan uppdaterades: