Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi upplever just nu stora driftstörningar i telefonin. Felsökning pågår.

Läs mer...
Lediga jobb i Nacka kommun

Socialsekreterare till Mottagningsgruppen, barn- och familjeenheten

Nacka kommun

Socialsekreterare till Mottagningsgruppen, barn- och familjeenheten

Vill du ha ett omväxlande arbete och bli en del av ett proffsigt team som varje dag arbetar för att göra skillnad för familjer i Nacka som behöver stöd? Vi söker nu socialsekreterare tillsvidare. Var med och bli en värdefull del av vårt entusiastiska och kreativa team.

Ditt uppdrag:

Mottagningsgruppen svarar för den första kontakten med barn och vuxna som är i behov av stöd och hjälp. Inom gruppen hanteras orosanmälningar och ansökningar kring barn som far illa samt vuxna som befinner sig i en våldsutsatt situation. I gruppen finns också samordnare för Barncentrum, gemensam för Nacka, Tyresö och Värmdö, liksom socialjouren som arbetar kvällar och helger. Mottagningstelefonen är bemannad under kontorstid, där ger vi råd och stöd, hanterar orosanmälningar och ansökningar samt slussar rätt i organisationen och hänvisar till andra aktörer. Vi växlar mellan att ha jourarbete/förhandsbedömningar. Detta för att få en bättre arbetsmiljö.

I arbetet ingår att ständigt utveckla arbetssätt och ta del ny kunskap för att ha hög kvalitet i arbetet.

Gruppen består av åtta socialsekreterare som arbetar med barn och unga, tre socialsekreterare som arbetar med våld i nära relationer, en samordnare/gruppledare för våld i nära relation och hedersrelaterat förtryck, en samordnare för Barncentrum samt socialjouren. I gruppen som bedömer och beslutar kring barn och unga finns en gruppledare som ger stöd i arbetet, fördelar och fattar beslut i ärenden.

Gruppen leds av gruppchef.

Är det här du? 

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som tycker om att arbeta i team såväl som självständigt, samt gillar att dela med dig av din kunskap. För att trivas i rollen bör du ha fallenhet för att bygga relationer då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Vi önskar att du som söker är nyfiken och kreativ och gillar utveckling. Rollen kräver att du har ett strukturerat arbetssätt samt god prioriteringsförmåga. Du arbetar rättssäkert och har en mycket god kommunikativ förmåga i så väl tal som skrift.


Din erfarenhet:

Vi ser att du har:

  • Socionomexamen.
  • Erfarenhet av barn och ungdomsvård, myndighetsutövning, gärna arbete i mottagningsgrupp.
  • Du har lätt för att uttrycka dig och har god dokumentationsförmåga.

Meriterande:

Motiverande samtal, systemteori och bedömningsintsrumentet Ester. 

Vi erbjuder:

En arbetsgrupp med erfarna kollegor som är engagerade för sitt uppdrag. 

Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus ett stenkast från Nacka forum. Att resa hit med buss tar 15 minuter från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg. Nacka kommun värdesätter mångfald och har cirka 4 400 anställda som arbetar för att ge drygt 100 000 Nackabor god service, stor valfrihet och starkt inflytande. Här får du också tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning.

Lär mer om våra förmåner här.

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Intresserad?

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på  Helena Holmberg, Konsultchef Helena.Holmberg@nacka.se,  tel: 070-431 92 37 eller Anna Noppa Sandberg, Gruppledare anna.sanbergnoppa@nacka.se tel: 070-431 94 11

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras innan anställning.

Sista ansökningsdag är 2024-09-03. Urval sker löpande. Vi ser fram emot att få din ansökan!

 

 

 

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning:
Heltid
Tillträde:
2024-09-02 eller enligt överenskommelse
Löneform:
Månadslön
Antal lediga befattningar:
1
Sysselsättningsgrad:
100%
Ort:
Nacka
Län:
Stockholms län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2024/393
Facklig företrädare:
Facklig företrädare nås via kommunens växel, , 087188000(vxl)
Akademikerförbundet SSR, Hanna Arvinell (ordförande), hanna.arvinell@nacka.se
Vision, Zubeyde Arslanerkekoglu, zubeyde.arslanerkekoglu@nacka.se
Publicerat:
2024-07-25 00:00:00
Sista ansökningsdatum:
2024-09-03

Kontakt

Helena Holmberg

se

Anna Margareta Sandberg Noppa

se

Sidan uppdaterades: