Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Barnskötare till Sickla skola, Nacka kommun

Nacka kommun, Nackas kommunala skolor, Sickla skola

Barnskötare till Sickla skola, Nacka kommun

Nackas kommunala skolor når goda resultat och genom beprövad samt ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi har ett aktivt utbyte mellan våra 2 600 medarbetare som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium.

Sickla skola består av en grundskola årskurs F-6 samt en anpassad grundskola årskurs 1-6. Skolan ligger både nära naturen och Dieselverkstadens kulturutbud. Kommunikationerna till resten av Nacka och innerstaden är utmärkta; resan till Slussen tar 5-7 minuter. Skolan ligger i en av landets mest expansiva utvecklingsområde och skolan byggs om och renoveras för framtiden

Våra elever får utveckla sitt lärande och sina förmågor för att växa till självständiga individer som vågar ta för sig och tro på sig själva. Vi är angelägna om att alla får den utmaning, trygghet och studiero som krävs för att utvecklas så långt som möjligt. Att hitta nya vägar till lärande är viktigt och vi arbetar målinriktat för att ligga i framkant rörande forskning och beprövad erfarenhet.

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som barnskötare arbetar du med elever i årskurs F-3. Du ingår i ett team som består av lärare, barnskötare, lärare mot fritidshem och speciallärare. Du arbetar riktat till en elev utifrån ett personligt schema. Du tillsammans med lärare och fritidspersonalen samverkar under dagen. Ni planerar och lägger upp skoldagen tillsammans för att eleven ska få bästa möjliga undervisning och utveckling med fokus på elevens hela dag. Under skoldagen är du en närvarande, aktiv och stöttande pedagog. 
Under fritidsverksamheten arbetar du riktat mot enskild elev utifrån att fritids är pedagogisk undervisning samt att skolans olika teman och fokusområden även kan fortsätta under fritidshemmets tid. Du tillsammans med den andra pedagogerna ansvarar för elevens/elevernas trygghet och aktiviteter på rasten samt genomför roliga och pedagogiska aktiviteter utomhus och inomhus under fritidsverksamheten.

Din erfarenhet
För denna tjänst krävs att du har:
• gymnasial eller eftergymnasial utbildning som barnskötare
• erfarenhet av pedagogiskt arbete
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:
• erfarenhet av att arbeta som barnskötare på fritidshem på grundskola eller anpassad grundskola
• erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd

Förmågor och färdigheter

Personlig mognad
Stabil
Uthållig
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Empatisk förmåga
Tydlig
Strukturerad
Kreativ
Helhetssyn

Är det här du?

För att lyckas i rollen som barnskötare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har både intresse och förmåga att arbeta i team, där det är en självklarhet att lyssna in, kompromissa och lösa problem tillsammans. Du är en trygg, motiverande och stöttande person som både sätter gränser mot och skapar en god arbetsmiljö för elever. På ett kreativt sätt har du förmågan att motivera elever att nå sin full potential. Du tar egna initiativ utifrån barnens bästa, verksamhetens behov och satta mål. Du sätter dig in i styrdokument samt utvärderar, följer upp och förbättrar utifrån dessa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Anställningsform:
Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning:
Heltid
Tillträde:
240812 eller enligt överenskommelse
Löneform:
Månadslön
Antal lediga befattningar:
1
Sysselsättningsgrad:
100
Ort:
Nacka
Län:
Stockholms län
Land:
Sverige
Referensnummer:
2024/363
Publicerat:
2024-07-01 00:00:00
Sista ansökningsdatum:
2024-07-14

Kontakt

Ullrika Modin

08-7189716

Sidan uppdaterades: