Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Utökad satsning på svenskundervisning i Fisksätra och Igelboda

Med start i slutet av september erbjuder Nacka kommun ytterligare två tillfällen för Nackabor att delta i svenskundervisning i sin närmiljö. Undervisningen är frivillig och kostnadsfri och genomförs en gång i veckan i Fisksätra Folkets Hus och en gång i veckan på Igelboda skola.

Sedan tidigare kan föräldrar med bebis under ett år få svenskundervisning på Öppna förskolan i Fisksätra. Nu breddas erbjudandet så att även andra Nackabor som vill bli bättre på svenska kan delta i svenskundervisning. Alla nackabor över 18 år och som vill bli bättre på svenska är välkomna.

Motivera fler till sfi

– Vi vill motivera fler att lära sig bättre svenska för att sedan ta steget vidare till ordinarie sfi-utbildning. Bättre kunskaper i svenska språket är ett viktigt steg på vägen mot studier och egen försörjning. Att bli säkrare och tryggare i det svenska språket kan även bidra till bättre förutsättningar för en hållbar integration, säger Pia Stark, enhetschef, arbets-och etableringsenheten.

Öppen för alla över 18 år

Språkundervisningen genomförs av lärare två timmar varje måndag klockan 15.00-17.00 i Fisksätra Folkets Hus med start 30 september och två timmar varje onsdag på Igelboda skola klockan 09.00-11.00 med start 2 oktober. Språkundervisningen är öppen för deltagare över 18 år utan föranmälan.

Satsningen på utökad svenskundervisning i Fisksätra och Igelboda är ett pilotprojekt som pågår under sex månader för att sedan utvärderas inför en eventuell fortsättning.

Sidan uppdaterades: