Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Da Vinciskolan etablerar sig i Fisksätra

Tidigare i år tecknade Stena och Da Vinciskolan avtal om en ny förskola i Fisksätra. I början av 2025 är det dags för förskolan att flytta in i den nyproduktion som nu växer fram i Fisksätras centrala delar. Förskolan kommer att rymma fyra avdelningar för barn i åldrarna 1-5 år.

- Vi är glada att Da Vinciskolan startar en förskola i Fisksätra. Nacka kommun ser gärna en mångfald av aktörer och den nya förskolan blir en naturlig del av det nya Fisksätra som kommer växa fram under de närmaste åren. Det här innebär också ett tillskott av förskoleplatser, vilket behövs i ett växande Fisksätra, säger Veronica Grimheden Myhrström, utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör i Nacka kommun.

Smygstart

Da Vinciskolan har redan smygstartat sin förskoleverksamhet i Fisksätra men i mindre skala och i tillfälliga lokaler i Alléskolan i Fisksätra. Där har de varit i gång sedan sommaren 2022. Da Vinciskolan arbetar systematiskt med barns språkutveckling. Genom lek, samlingar, utflykter och skapande samt en digital verkstad utforskar barnen sin kommunikativa förmåga.

En ny stadsdel växer fram

Utbyggnaden i Fisksätra ska präglas av trygghet, gemenskap och närhet och bestå av en blandning av olika boendeformer för människor i olika åldrar och bakgrunder.
Läs mer om Fisksätra entré där den nya förskolan byggs

Framgång Fisksätra

Framgång Fisksätra är ett program med 27 konkreta insatser som bygger vidare på det goda arbete som redan pågår i Fisksätra. Programmet ska bland annat bidra till att skapa en välfungerande skola av hög kvalitet med särskilt fokus på det svenska språket, bryta utanförskapen genom fler jobb samt skapa ett upprustat, rent och snyggt Fisksätra med nya bostäder och mer ordning och trygghet.
Här kan du läsa mer om programmet

Sidan uppdaterades: