Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Nacka klättrar i kommunrakningen ”Miljöbästa kommun”

Nacka kommun hamnar på plats 16 av 290 i Miljöbarometerns årliga kommunrakning av hållbara kommuner. Det är en förbättring jämfört med plats 17 i förra årets rankning. I gruppen storstäder och storstadsnära kommuner är placeringen nummer 6 av 46.

– Nacka klättrar två placeringar i gruppen storstadsnära kommuner och en plats i den totala listan över alla kommuner. Vi är på rätt väg, och med det nya klimat- och miljöprogrammet, som implementeras under nästa år och som skärper våra mål ytterligare, är jag övertygad om att vi är på god väg mot topplaceringar kommande år, säger Emma Eide (C), ordförande kommunstyrelsens miljöutskott.

– Vi kommer att öka ambitionsnivån i och med det nya klimat- och miljöprogrammet som är ute på remiss nu under hösten. I hela kommunen finns ett stort engagemang kring klimat- och miljöfrågor. det gör att vi har en riktigt bra startpunkt för det här viktiga arbetet, säger Charlotte Persson, klimat- och miljödirektör.

Emma Eide och Charlotte Persson

Bild: Emma Eide, (C), ordförande kommunstyrelsens miljöutskott och Charlotte Persson, klimat- och miljödirektör.

Nacka kommun arbetar för samverkan med näringslivet genom satsningar som Klimatneutrala Nacka, Viable Cities och Stockholm Innovation District.

Miljöbästa kommun

För 16:e året i rad genomförs Aktuell Hållbarhets kommunrankning ”Miljöbästa kommun”. Rankningen baseras på en kommunenkät samt på aktuell data från andra källor, bland annat statistik från Vattenmyndigheten, SCB, Kolada, Djurens rätt och Avfall Sverige. I år ingår även nyckeltal om klimatdata.

Läs mer om resultatet här. (Aktuell Hållbarhet)
Läs mer här om Nackas miljö- och hållbarhetsarbete.

Sidan uppdaterades: