Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Bygga, bo & miljö

Nyheter om boende och miljö

Här samlas nyheterna som publiceras på startsidan för Boende & miljö. Via "Följ nyheterna" kan du få dem listade i ditt eget nyhetsflöde på nacka.se eller få dem som e-post.

Sommartips för dig som sorterar matavfall

När det är varmt ute ökar risken för lukt och fukt i matavfallskärl. Här får du några enkla tips på hur du hanterar ditt matavfall för att undvika detta.

Nacka vatten och avfall sluter avtal med Tiptapp för att förbättra och förenkla grovavfallsinsamlingen i Nacka

Nacka vatten och avfall kommer efter ett lyckat pilotprojekt att inleda ett samarbete med Tiptapp för att förbättra och förenkla insamlingen av grovavfall i Nacka kommun. Detta initiativ är en del av att möta målen i Nackas avfallsplan 2021-2026, som strävar efter att ge Nackaborna god service, tillgänglig insamling och tillhandahålla en hållbar och säker avfallshantering. Samverkan kommer även bidra till att förebygga avfall, då appen möjliggör återanvändning genom en bytessida.

Avfallet i Nacka fortsätter att minska

Både hushåll och äldreboenden minskar sitt avfall och skolor och förskolor minskar sitt matsvinn. Det visar den årliga uppföljningen av Nacka kommuns avfallsplan.

Nacka klättrar stadigt uppåt – näst bästa avfallskommun i länet

Vi är stolta och glada att meddela att Nacka har nått en hedrande andraplats i länet i Avfall Sveriges årliga ranking av landets avfallskommuner. På riksnivå har vi klättrat till plats 37, och vi finns även bland de 17% mest kostnadseffektiva kommunala avfallsorganisationerna. Framgången kan tillskrivas våra avfallsförebyggande åtgärder, minskade avfallsmängder och nöjda kunder.

Klarare och renare vatten i Bagarsjön

Bagarsjön i Nacka har länge lidit av höga halter av fosfor, vilket har lett till övergödning och syrebrist i sjön. För att åtgärda detta problem genomför Nacka kommun en fosforfällning under juni 2024.

Visar 5 av 149 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: