Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny badbrygga i Sickla strandpark

Den östra badbryggan i Sickla strandpark får en uppgradering! Under hösten 2024 ersätts den befintliga bryggan med ett nytt och mångsidigt bryggdäck.

Den nya bryggan blir en attraktiv plats för både bad och rekreation, och är designad för att passa flera olika aktiviteter. En del av bryggan är särskilt utformad för kanoter, med en nedsänkt sektion som gör det enkelt att ta sig i och ur vattnet.

Bryggan kommer att utrustas med tre badstegar, två sittflak för avkoppling, samt tre picknickbord – perfekt för sommarens utflykter. Under byggperioden hänvisas besökare till andra badbryggor i området.

Badbrygga artikelbild.jpg

Information om projektet

Arbetet inleds med att vegetation kring den befintliga bryggan tas bort, både på land och i vattnet. För att undvika grumling i vattnet används en siltduk som hindrar spridning av partiklar. När området är förberett rivs den gamla bryggan och den nya bryggan levereras i moduler. Dessa moduler sammanfogas på plats i Sickla sjö och bryggan förankras sedan till vikter både på land och på sjöbotten.

Efter att bryggkonstruktionen är monterad, kommer landgången och delar av bryggan att förses med räcke och staket. Därefter monteras den platsbyggda möbleringen samt badstegar. När allt är på plats anläggs en ny gångväg för att underlätta tillträdet till bryggan. Picknickborden monteras vid leverans eller när vädret tillåter.

Avslutningsvis kommer strandkanten att återställas och gräs kommer att sås till våren, vilket gör området grönt och inbjudande till nästa badsäsong.

Sidan uppdaterades: