Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Sara Lauri ny kanslidirektör i Nacka

Nacka kommuns nya kanslidirektör heter Sara Lauri. Hon kommer närmast från rollen som administrativ chef i Upplands-Bro kommun.

– Jag är väldigt glad över att kunna offentliggöra den här rekryteringen. Sara Lauri har en bred och djup kunskap och förståelse för verksamhetsområdet. Med hennes erfarenhet av att hantera juridik-, kansli- och nämndfrågor kommer hon att vara ett tillskott i att ansvara för styrning, ledning och utveckling av den juridiska processen och överförmyndarprocessen utifrån Nackas styrmodell. Jag vill hälsa henne varmt välkommen till Nacka, säger stadsdirektör Victor Kilén.

– Det är härligt att vara på plats i en kommun med Nackas goda renommé. Att möjliggöra de demokratiska processerna och att bidra till samhällsutveckling är något som jag brinner för. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare skapa goda förutsättningar för att våra förtroendevalda politiker kan fatta välgrundade och rättssäkra beslut, säger Sara Lauri.

Sara Lauri har lång erfarenhet av kommunal verksamhet. I tio år arbetade hon på Upplands-Bro kommun i roller som kvalificerad utredare och utvecklare, kanslichef och administrativ chef. Här har hon bland annat arbetat med att ge kvalificerat stöd till förtroendevalda, invånare och anställda och att biträda den politiska organisationen. Hon har också erfarenheter av att arbeta på Skolverket och Myndigheten för skolutveckling. Hennes akademiska meriter är en pol. kand. med inriktning statskunskap från Uppsala universitet.

Sara Lauri har tillträtt sin tjänst som kanslidirektör.

Sidan uppdaterades: