Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi har just nu begränsningar i handläggning av nybyggnadskartor, lantmäteriförrättningar och service kopplat till lantmäterifrågor.

Läs mer om hur det påverkar dig.

Upphandling av entreprenad i sydöstra Boo

Nu handlas entreprenad upp av Nacka kommun för vägar, vatten och avlopp i förnyelseområdet sydöstra Boo. Det handlar inledningsvis om utbyggnad av område Öst, som ungefär motsvarar detaljplanen för Mjölkudden-Gustavsviks gård.

Förfrågningsunderlaget finns nu publicerat för upphandling av entreprenad av Nacka kommun i sydöstra Boo. Utbyggnaden startar i huvuddel Öst, som ungefär motsvarar detaljplanen för Mjölkudden-Gustavsviks gård. Totalt ingår sju huvuddelar i entreprenaden och projektet handlar om att bygga ut vatten, avlopp och vägar samt allmänna anläggningar.

Huvuddel Öst sträcker sig från Boo Gård längs kusten mot Baggensfjärden och hela vägen upp till Boo strandväg i Gustavsvik. Det omfattar i dag cirka 170 fastigheter, varav cirka två tredjedelar är bebyggda med hus för permanentboende. Här finns småbåtshamn, parker och Gustavsviksbadet, som också ska rustas upp. Gustavsviksbadets bryggor rustas upp i annan huvuddel. En ny lekplats och en hundrastgård, samt strandpromenader ska också anläggas.

Byggstart i höst

Arbetet i område Öst beräknas starta hösten 2024 och beräknas pågå till och med 2028. Resterande huvuddelar inom entreprenaden beräknas pågå till och med 2030.

- Efter ett flerårigt arbete med projektering känns det nu glädjande att ta ytterligare ett steg närmare utbygganden, säger kommunens byggprojektledare Pär Åkesson.

Sista stora förnyelseområdet i Nacka

Utbyggnaden av sydöstra Boo omfattar fyra detaljplaner, varav den senaste vann laga kraft under sommaren 2023. Förutom utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp ska kommunen rusta upp och ta över driften av samtliga vägar. De nya detaljplanerna innebär även att många fastighetsägare kan bygga ut sina hus och i flera fall även stycka av och sälja en del av sina fastigheter. Målet med utbyggnaden är att skapa ett långsiktigt hållbart område med möjlighet till permanentboende. Läs mer om området och den planerade utbyggnaden.

Sidan uppdaterades: